Saturday, 22 November 2008

Suprise...

Ahahaa... Aku ada big surprise... Sekda sapa-sapa tauk selain abang aku & orang yang bakal baca blog aku tok. So please jangan padah sapa-sapa even dengan bestfriend aku sekali pun.

Ceritanya kedak tok. Aku pulang on Christmas Day. Hehehe... Aku fly ke Dubai on 25th Dec. Sampei di Dubai aku raon-raon lok keluar since aku ada 10 hours to kill in Dubai before fly to KL. Then aku sampei KL on 26th Dec, around 8.30pm. Aku bermalam di KLIA lok malam ya. Then on 27th Dec aku fly ke Singapore. Kenak aku sik straight terus ke Kuching? Errrmmm...

Actually aku dah prepare surprise pakei mak bapak aku. Aku dah meli ticket sidak ke Singapore on 27th Dec. Aku pesan dengan abang Ez iboh padah sidak yang aku balit. Just padah yang someone akan nunggu di Singapore ari ya kelak. So mak bapak aku sekda idea sapa yang dimaksud abang aku ya yang akan nunggu sidak di Singapore. So on 27th Dec aku nunggu sidak di Changi Airport. Aku dah booking hotel apa semua pakei sidak. Aku nak ngembak orang tua aku berjalan-jalan, shopping, relax & ngabas relatives di Singapore for 3 days. Then late 29th Dec kamek orang berangkat ke Kuching. 

This time aku berbelanja besar pakei orang tua aku. Sik kesah juak. Masa aku kecik lok bapak aku selalu embak aku jalan-jalan bah. Nya even ngantar aku belajar ke overseas lagik. Mun nak di-compare dengan apa dah di polah mak bapak aku dengan aku, aku kenak nyuroh sidak travel sigek dunia tok baruk terbalas kali. Belom gik masok kos kesakitan, susah payah & perasaan terguris oleh aku selamak membesarkan aku tok gik. Iskkhhh... Sik terbalas dengan wang ringgit semua ya. Baruk aku paham, wang ringgit bukan dapat meli semua.

Anyway, Ahhhh... Feel so good coming home again...


 

2 comments:

Shinnie Shmoochie said...

YAYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY! BABY BALIT YAY! *tengok betol2 nama itu*
Boh lupak coklet amek tek ah. Hahahha. Kan betul kata mek tak balitttt yahhhhhh.
Btw, mek terjangkit tetak tak marek. Apa nama jak tetak ya, terbabaq jak haha.

Bujang Sarawak said...

Oittt... Iboh padah orang kamek balit ok.