Monday, 24 November 2008

I'm a Kamikaze Engineer

Hello...

Ujong tahun dah dekat. Sik lamak lagik financial year end. So seperti biasa company akan busy. Aku antara manusia yang terjebak ke dalam kancah ke busy-an ya. Ari tok aku masok opis pukol 6.30am dan keluar opis pukul 7.30pm. Iskhhh... Lamak ya bah... Sik pa hal... Lagik pun mun aku pulang rumah awal bukan ada polah apa-apa pun. Sak kelak tergeley-geley atas katil dengan laptop. Lagik pun the more I spend my time in the office, the more I can get. I mean bukan dapat duit lah sebab aku engineer, so sik pat nak claim. Mun aku technician tek boleh claim. The more I can get ya maksud aku in term of experience & knowledge. Yalah, nak nama young engineer tok lagik masih banyak nak dipelajari.

Ari tok meeting design team. Banyak benda aku kenak issue before christmas.

1) Heating and cooling systems design
2) Hot and cold water system design
3) Gas system design
4) Building Energy Performance report
5) BREEAM Report
6) Natural and Mechanical ventilation design

Associate director aku madah mun aku dapat molah benda atas ya before Christmas, bulan satu kelak aku sik lah susah payah nak stay late kat opis. Tender submission is on 30th January. Aku madah dengan bos aku yang aku akan try nyiap semua ya before Christmas sebab on Christmas day aku balit Kuching until 11th Jan. Lalu director aku "Huh... What the hell? You should sort these out before you go for holiday Kaz. Otherwise your project will be in trouble." Aku madah dengan director aku, "Don't worry boss. I'll try to sort it out before I go for holiday. I'm a Kamikaze Engineer. I'll dive myself to death into my design." Director aku tetak kedak setan bila nengar aku madah gia... "Make sure you hit the bull eye mate." kata director aku. Hahahha.... So, before aku balit cuti, aku akan kerja bermati-matian. Baruk best cuti nak mun kerja dah settle nak. So semoga aku berjaya hit the dateline la... 

GAMBATE KUDASAIYO... BANZAI...!!! BANZAI...!!! BANZAI...!!!

6 comments:

daria.lala said...

horey. good luck! :)

Bujang Sarawak said...

Sank Kyu Nurroooolllll....

edzura said...

hi kaz!!! wakakaka...i found ur blog eyh!

Bujang Sarawak said...

Hahaha... Jura.... Gine kitak nemu tek? Sorry ahhh.. Sekda prize for nemu blog kamek. Hehehe

Shinnie Shmoochie said...

Aie, da pandei nulis blog lam bahasa sarawak da?
Ya bok laaaaaaaaa.
Tok suma crita penulis cerpen. Haha. Benkyo more Sarawak languange!

daria.lala said...

ngkah chatboxxxxx


gleme itak katok. sorang2 da nemu blog tak.. jejeng